Zwemles

De zwemlessen in De Hoge Vier starten dinsdag 2 juni.

Ook als uw kind al elders zwemles heeft gehad kan het bij ons instromen. Er worden zwemlessen voor diploma A, B en C gegeven voor kinderen vanaf 5 jaar.
Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus starten we eerst alleen niveau 2, 3, B en C. Als deze groepen goed opgestart zijn en het organisatorisch haalbaar is om ook niveau 0 en 1 te starten dan zullen we dat zeker doen.
De speciale maatregelen i.v.m. corona vindt u onderaan deze tekst.

Tot de zomervakantie wordt er 2 keer per week een zwemles van 30 minuten aangeboden, dit kan tussen 17:00 en 18:30 op:
maandag- en donderdagmiddag, of
dinsdag- en vrijdagmiddag

In de zomervakantie (maandag 6 juli t/m vrijdag 14 augustus) zijn we gewend om dit uit te breiden naar 4 keer per week zwemles, namelijk op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Dat is voor dit jaar ook ons streven, maar we moeten wel eerst kijken wat er ivm coronamaatregelen wel en niet mogelijk is tegen die tijd.

Waarom voor zwemles kiezen bij De Hoge Vier?

 • Afzwemmen in eigen bad voor Zwem ABC, erkend door Nationale Raad Zwemveiligheid
 • Deskundig en ervaren personeel gaan met uw kind het water in, maar moeten wel 1,5 meter afstand bewaren
 • Betaling kan in termijnen bij een zwemlespakket. (via automatische incasso)
 • Verschillende waterdieptes, dus veel variatiemogelijkheden tijdens de zwemles
 • Ruime parkeermogelijkheden
 • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
 • Mogelijkheid om na afloop van het seizoen door te stromen in het binnenbad de Beemden in Bedum

Extra maatregelen ivm corona:

Het zwembad mag zwemlessen verzorgen, maar moet rekening houden met de maatregelen omtrent corona. Hieronder enige regels die in acht moeten worden genomen:

 1. De lesgever is verplicht om 1.5 meter afstand te houden tot de kinderen. Alleen in “noodgevallen” mag de lesgever dichterbij komen. Wilt u dit alvast met de kinderen thuis bespreken?
 2. Bij het betreden van het zwembad, volg dan ten allen tijde de instructies van het personeel en de aangegeven route.
 3. Kom niet naar het zwembad bij hoesten, niezen, koorts of andere verkoudheidsklachten. Dit geldt ook als er binnen het gezin iemand deze klachten heeft.
 4. Laat uw kind(eren) thuis voorafgaand aan de zwemles naar het toilet gaan. Voor “noodgevallen” is er één toilet dat gebruikt kan worden in het zwembad. Maar ook dit is een punt van aandacht, omdat de lesgever de kinderen niet mag helpen bij het aan- of uittrekken van badkleding en u helaas niet op het terrein mag blijven.
 5. Laat de kinderen thuis alvast badkleding aantrekken. Het heeft de voorkeur dat er ook thuis weer aangekleed wordt, maar er is wel een mogelijkheid om aan te kleden in de Hoge Vier.
 6. Bij elke nieuwe binnenkomst is het verplicht de desinfecterende middelen voor de handen te gebruiken. Bij het verlaten van het zwembad kan dit nogmaals, maar is dit niet verplicht.
 7. De douches kunnen niet worden gebruikt.
 8. Het brengen van de kinderen gebeurt door 1 persoon en mag maximaal 5 minuten voor aanvang van de les, hij/zij zorgt ervoor dat een kind kurkjes en armbandjes om krijgt. De lesgever is verplicht om 1.5 meter afstand te houden en kan dit dus NIET doen. Nadat uw zoon/dochter de drijfmiddelen om heeft en bij het voetenbak bij het diepe staat, moet u het zwembad volgens de aangegeven route verlaten.
 9. Vijf minuten voor het einde van de les mag u het zwembad weer betreden en kunt u uw zoon/dochter ophalen bij het voetenbak bij het ondiepe (dichtst bij de kleedkamers).
 10. Het is in deze omstandigheden niet mogelijk om kijklessen te organiseren, vooralsnog zullen deze dan ook niet doorgaan.
 11. Voor het diplomazwemmen geldt dat er gekeken moet worden naar opties om dit in welke vorm dan ook door te laten gaan. Hierover worden jullie later geïnformeerd.
 12. Om verwarring te voorkomen, mochten de zwemlessen onverhoopt toch moeten stoppen (we gaan er niet vanuit, maar moeten er toch rekening mee houden), dan krijgen de kinderen die voor één buitenbadseizoen betalen het resterende bedrag terug.

Het is voor iedereen een nieuwe situatie, maar als we allemaal deze regels volgen, wordt het ongetwijfeld een geslaagd zwemseizoen!