Vragen? Bel 0595 44 1965          |          Wierdaweg 2B, Winsum

Nieuws

Werken in de zwembadbranche? gezocht, personeel voor zwembad De Beemden en De Hoge Vier

By | Geen categorie

Voor het zwembad in Bedum en Winsum zoeken wij:

 • LIFE-GUARDS M/V
 • AQUA-INSTUCTEURS M/V
 • ZWEMONDERWIJZERS  M/V
 • ALLROUND ZWEMONDERWIJZERS M/V

Zwembad De Beemden en zwembad de Hoge Vier zijn drukbezochte zwemaccommodaties waar naast het geven van zweminstructies, vele vormen van doelgroepactiviteiten plaatsvinden. Deze laatste activiteit is volop in ontwikkeling. In beide zwembaden werkt een enthousiast en collegiaal team van 30 personen.

Functie-inhoud:

 • geven van instructie aan kleuters, kinderen en volwassenen;
 • begeleiden van doelgroepenactiviteiten (aqua-jogging, aqua-robic, aqua-spinning, aqua-slim, aqua-insanity en ouderenzwemmen e.d.)
 • het toezichthouden op veiligheid en het juist gebruik van de accommodatie;
 • toezicht houden tijdens het recreatiefzwemmen;
 • kassa/baliewerkzaamheden;
 • administratieve taken;
 • schoonmaakwerkzaamheden;
 • lichte technische werkzaamheden;

Functie-eisen:

 • in het bezit zijn van een afgeronde opleiding zwemonderwijzer nieuwe stijl (Certificeerbare eenheid 1 t/m 3), of diploma CIOS / MBO Sport en Bewegen met hoofdkeuzevak zwemmen of ALO met aantekening zwemonderwijs;
 • een geldig EHBO, BHV en -reanimatiediploma;
 • het bezit van doelgroepapplicaties strekt tot aanbeveling;
 • bereidheid cursussen op het vakgebied te volgen;
 • zelfstandig kunnen werken;
 • een klantgerichte, sportieve en flexibele instelling (bereid om ’s avonds en in het weekend te werken);

Ons aanbod:

 • het salaris is gebaseerd op de CAO Zwembaden en inschaling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring;
 • een afwisselende baan in een leuk team;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • de kans te laten zien wat u in huis hebt;

Overige informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfsleider van zwembad “De Beemden” en “De Hoge Vier” dhr G. Huisman, tel: 050-3012840

Als deze functie aansluit bij uw capaciteiten en ambities, nodigen wij u van harte uit. CV en motivatiebrief zenden aan het bestuur van Stichting “De Beemden”,  Sportlaan 22, 9781 CL Bedum, t.a.v. dhr R. Posthuma of mailen naar info@beemden.nl,

 

 

Zeemeerminzwemmen in De Hoge Vier

By | Geen categorie

Op Zaterdag 28 juli Zwembad De Hoge Vier Winsum houden wij weer een workshop Zeemeermin zwemmen en kan je weer inschrijven

Wat ga je leren tijdens deze workshop?

 • De zeemeermin zwemslag
 • Het draaien op de rug en uitrusten op je rug met staart.
 • Het draaien onder water om je lengteas
 • Het duiken naar de bodem
 • Door een hoepel zwemmen
 • Als je het durft koppeltje duiken met je staart.
 • Aandacht voor je omgeving en medezwemmers (veiligheid).

Tijdens het tweede deel van de workshop worden er foto’s gemaakt onderwater terwijl je door de hoepel zwemt met je staart. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt terwijl jullie met je staarten de fotograaf mogen natspetteren wat natuurlijk hartstikke leuk is. Minimaal twee foto’s krijg je achteraf digitaal toegestuurd en kun je aan Opa en Oma laten zien maar uiteraard ook op school of vriendinnen. Een mooi aandenken aan het zwemmen met een staart en je droom die uitgekomen is. Na het maken van de foto’s is er vaak nog vrij zwemmen met je staart.

Aan het einde van de workshop ontvang je een Zeemeermin diploma.

Ben je in het bezit van zwemdiploma B dan kun je je inschrijven eventueel samen met je moeder. Wil je als Zeermeerman deelnemen dan ben je ook welkom. De workshop is in principe voor iedereen toegankelijk mits wij een passende staart hebben.

Inschrijven: http://bnwphotography.nl/zeemeermin/zeemeermin-cursus/

Voor vragen kunt u bellen met 06 43 821 712

Zwem 4 daagse in De Hoge Vier

By | Geen categorie

 

 

Vanaf vandaag (29 mei 2018)  start de inschrijving van de zwemvierdaagse 2018!

De zwemvierdaagse vindt dit jaar plaats van maandag 25 juni tot en met vrijdag 29 juni. Bij deelname van minimaal 4 dagen, ontvang je na afloop een medaille. Je kunt zwemmen tussen 18:15 en 20:30 uur. Ook dit jaar hebben we naast de gewone zwemvierdaagse ook de ploetervierdaagse. Deze is voor de zwemmers die nog geen zwemdiploma hebben. Natuurlijk ontvang je hier ook een mooie medaille na goede afronding. Tijdens elke zwemdag vindt er een leuke activiteit plaats, houdt onze Facebook pagina in de gaten voor de informatie op welke dag wat plaats vindt. Als je je baantjes gezwommen hebt, kun je na vertoon van je gestempelde kaart iets lekkers ophalen bij de kiosk. Dit zal elke dag iets anders zijn.

Inschrijven kan op twee verschillende manieren, bijvoorbeeld via onderstaande link, maar ook via een inschrijfformulier die je kunt ophalen bij het zwembad. De kosten bedragen € 7,- voor de gewone zwemvierdaagse en voor de ploetervierdaagse is dit € 4,-.

https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/288254/zwembad_de_hoge_vier/

Houdt er rekening mee dat er voor advies (niet verplicht) een tijdschema aangehouden wordt. Tussen 18:15 en 19:00 uur mogen eerst degenen die nog niet zo lang een diploma hebben en natuurlijk eventuele begeleiders. Tussen 19:00 en 20:00 zijn de gemiddelde zwemmers aan de beurt en als je weet dat je heel snel kan zwemmen, mag je dit laten zien tussen 20:00 en 20:30.

Activiteiten:

Tijdens de zwemvierdaagse vinden er elke dag activiteiten plaats. Deze zullen om 19:00 uur beginnen.

Maandag
Misschien bekend van vorig jaar, maar ook dit jaar gaan we weer kanoën in het zwembad. Altijd al willen doen? Kom gerust langs.

Dinsdag
Ook op dinsdag hebben wij een terugkerend fenomeen, spuit ‘m der in. Probeer via een mat het water over te steken. Met een brandweerslang kan je iedereen van de mat af spuiten. Daarnaast zullen er ook stormbanen te vinden zijn op het grasveld.

Woensdag
Op woensdag hebben wij weer de mogelijkheid om kennis te maken met het duiken. Daarnaast kan je als hamster op het water lopen.

Donderdag
De een na laatste dag van de zwemvierdaagse. Vandaag zal Mensenwerk Hogeland onderwaterhockey en verschillende spelletjes organiseren.

Vrijdag
Dat is al weer de laatste dag van de zwemvierdaagse. Net als vorig jaar sluiten we deze dag af met Tobbedansen. Wie is er het snelste bij de bel? Degene met de drie snelste tijden, winnen een leuke prijs.

 

WINSUM – Het zwemseizoen van zwembad De Hoge Vier is vanmorgen officieel geopend.

By | Geen categorie

Voor deze gelegenheid hadden politieke kopstukken uit de gemeente zich om 07.00 uur gemeld voor een frisse duik.

De wethouders Blok en Westerink, de raadsleden Nannet Gijzen en Dennis Knoops (ChristenUnie) en Harrie Jonkman (VVD) trotseerden tijdstip en koud water om het bestuur van de Stichting, personeel en vrijwilligers te bedanken voor het klaarmaken van het zwembad, dat er prachtig bij ligt.

VVD- er Jonkman had 20 jaar niet gezwommen en kon desgevraagd niet geheel ontkennen dat hij door enige druk van zijn vrouw Jannie de frisse duik nam. Mevrouw Jonkman zit sinds kort in het bestuur van de Stichting.

https://photos.app.goo.gl/dcUfA8wm69PTLR2r7″ rel=”noopener” target=”_blank”>klik hier voor de foto’s

Raadsleden Molenhuis en De Vink waren wel aanwezig, maar lieten het plonzen aan hun collega’s over.Vlak na de oproep aan de lokale politici om zich gereed te maken voor de eerste duik, doken een aantal dames die iedere morgen baantjes trekken, aan de andere kant van het ‘diepe’ in het water. De reden was even logisch als redelijk. De eerste mevrouw die te water ging: ‘Ik ga iedere morgen als eerste in het water, dus vandaag ook!”

Terwijl de baantjestrekkers het bad verder in beslag namen, zochten de Bekende Winsumers, met uitzondering van wethouder Harmannus Blok, de warme koffie met krentenbollen op. Er waren veel lovende woorden voor het bestuur, het personeel en de vrijwilligers.

Wethouder Blok voegde zich later bij het gezelschap, hij had nog een fotosessie gedaan  met Derk Bosscher van RTV Noord er op zitten. Waarschijnlijk heeft wethouder Harmannus de rest van de dag spierpijn, want een kwartier je buikspieren aantrekken is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Langs het kinderbad een alleraardigst plaatje, een ontbijttafel met daaraan moeder en twee zonen Micha en Levi.

“We wilden zo graag zwemmen. We hebben in onze zwemkleding geslapen om op tijd in het water te kunnen. Nu eerst tijd voor een lekker ontbijtje en dan straks weer heerlijk zwemmen en spelen.”

Meer bewegen voor ouderen Winsum

By | Geen categorie

Lesinhoud en doelen

Zwembad ‘De Hoge Vier’ biedt in samenwerking met Gecoördineerd Ouderenwerk Winsum watergymnastiek (MBVO) aan. Voorheen in samenwerking met gemeente Winsum

Onder deskundige begeleiding wordt er geoefend en gezwommen in het water. Het doel is om de conditie op peil te houden en of te verbeteren. Tevens kan MBVO zeer verzachtend werken bij uiteenlopende lichamelijke klachten. Dit komt door de temperatuur en de opwaartse druk van het water. Water heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

Het bewegen in het water vindt grotendeels plaats in sta-diep water, zodat ook niet-geoefende zwemmers deel kunnen nemen.

Voor wie?

 • Voor mensen vanaf ongeveer 50 jaar oud
 • Voor mannen en vrouwen
 • Voor mensen die aan zijn of haar conditie wil werken
 • Voor mensen met lichamelijke klachten

Lesduur en tijdstippen

MBVO Winsum wordt gegeven vanaf mei t/m augustus 2018.
Lesduur: circa 45 minuten.

De lessen worden gegeven op de volgende tijdstippen:

Woensdag 10:00 10:45 uur

Kosten en betaling

Losse leskaart € 5,-. Bent u in het bezit van een abonnement van De Hoge Vier dan bedraagt een los kaartje € 2,50

Groepsgrootte

Een groep telt ongeveer 25 deelnemers. Groepsindeling geschiedt in overleg.

Watertemperatuur

De temperatuur van het water is circa. 23 graden.

 

Aanmelding zwemles

By | Geen categorie

Dit seizoen worden er in zwembad De Hoge Vier weer zwemlessen aangeboden. Heeft uw zoon of dochter nog geen zwemles gevolgd, dan kan uw kind vanaf mei 2018 starten in zwembad De Hoge Vier. Ook als uw kind al elders zwemlessen heeft gevolgd, kan hij of zij hier instromen en wie weet wellicht zijn of haar A, B of C diploma behalen.

Online aanmelden: Aanmelden

Aqua Total Workout

By | Geen categorie

Lesinhoud en doelen

Aqua Total Workout is een totaal pakket van aquasporten. Het verschil met  andere aqualessen is dat u zich ontwikkelt in kracht, conditie en fitheid, door u elke week een andere activiteit aan te bieden

Dit pakket bestaat uit:

  • Aquarobic: Begeleid door ritmische muziek doet u aerobicoefeningen, terwijl u tot ± borsthoogte in het water staat.

  • Aquajogging: U loopt in diep water, zonder grond onder uw voeten. De wetbelt (drijfmiddel) zorgt ervoor dat de aquajogger het hoofd boven water houdt.

  • Trimzwemmen: Naast lopen en fietsen is trimzwemmen de ideale mogelijkheid om je conditie op peil te brengen, te onderhouden of te verbeteren

Voor wie?

Aqua Total Workout is zeer geschikt voor mensen die, hun conditie willen verbeteren, hun spieren willen versterken, willen afslanken, willen bewegen om therapeutische redenen of willen bewegen voor de gezelligheid. Voor mannen en vrouwen vanaf ± 14 jaar.

Lesduur en tijdstippen

Lesduur: 30 minuten.

De lessen worden gegeven op de volgende tijdstippen:

Dinsdag 19:30 20:00 uur

 

Kosten en betaling

De deelnamekosten bedragen € 66,- voor een (niet persoonsgebonden) 10-lessenkaart. Losse kaarten kosten € 7,20 per stuk. Bent u in het bezit van een abonnement van De Hoge Vier dan kost een losse les € 3,50
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Aanmelden

Van te voren aanmelden voor Aqua Total Workout is niet nodig.