Openingstijden

werkdagen:

Banenzwemmen diepe bad

07:00-10:00 uur
13:00-14:00 uur
18:45-20:15 uur

Recreatiefzwemmen ondiepe bad

werkdagen

08:00-10:00

maandag - woensdag - donderdag

13:00-20:15

dinsdag en vrijdag

13:00 - 17:00

Recreatiefzwemmen diepe bad

maandag - woensdag - donderdag

14:00 - 18:45

dinsdag en vrijdag

14:00 - 17:00

Weekend:

diepe bad

1300-1400 uur banenzwemmen
1400-1700 uur recreatief zwemmen

ondiepe bad

1300-1700 uur recreatief zwemmen
Fijne Feestdagen!
23 december 2022
hondenzwemmen groot succes
29 augustus 2022

Bijna 120 honden hebben nog even lekker gezwommen nadat het zwemseizoen was afgelopen.


Veel vermaak tijdens Zwem4daagse Winsum
29 juni 2022

tekst: Omroep het Hogeland

WINSUM – De zwemvierdaagse in zwembad De Hoge Vier vindt dit jaar plaats van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli. Voor de kinderen die nog geen diploma hebben is er weer een ploeter4daagse. Lekker in het ondiepste en middelste gedeelte van het ondiepe bad samen spelen in het water en na vier dagen krijg jij, net als de zwemmers, óók een medaille. 

Deze waterspektakelweek wordt “Broez’n met plezier, in zwembad De Hoge Vier”. Leuk om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen.

Tijdens de zwem4daagse vindt er elke dag tussen 19:00 uur en 20:30 uur een leuke activiteit in of rondom het zwembad plaats.

Maandag 4 juli:

Spuit ‘m eraf. De brandweer komt langs en de lange loop mat wordt in het diepe gedeelte van het ondiepe bad gelegd. Rara wat zou er die avond gebeuren…..

Dinsdag 5 juli:

Kanovaren in het ondiepe bad. kanovereniging Winsum e.o. komt langs met een heleboel kano’s. kan je nog niet kanovaren? Dan helpen de mensen van Kanovereniging Winsum je.

Woensdag 6 juli:

Langer dan 100 tellen onderwater blijven? Op woensdag liggen er duikers in het water en kan je samen met een ervaren duiker in het diepste gedeelte van het ondiepe ervaren hoe het is om te duiken.

Donderdag 7 juli:

Een opgeblazen avond. Niet 1, niet 2, maar heel veel luchtkussens. Het beweegteam het Hogeland komt langs en laat weten dat ze een 17 meter lang opblaasbaar ‘iets’ mee zullen nemen. In het water of op de weide, het is nog een verrassing.

Vrijdag 8 juli:

Snel naar de bel. Met een vriendje/vriendinnetje broertje/zusje met een grote mat zo snel mogelijk van de grote glijbaan naar de bel.

Voor alle deelnemers van de zwemvierdaagse en de ploeter4daagse is er op vertoon van je gestempelde kaart elke dag een traktatie bij de kiosk te krijgen. Uiteraard elke dag weer een andere traktatie.

Inschrijven bij voorkeur online https://zwembad-dehogevier.nl/zwem4daagse/ Voor een ieder die niet in de gelegenheid is om digitaal aan te melden liggen er inschrijfformulieren bij de kassa van het zwembad. Kosten deelname: zwem4daagse: 8 euro, ploeter4daagse 5 euro.

Er is rekening gehouden met diverse verschillende zwemmers en er is een advies tijdschema.

18:15-19:00 uur: Ploeteraars

18:15-19:00 uur: Voor de kinderen met A en eventuele begeleiders.

19:00-20:00 uur: De zwemmers met een gemiddeld tempo.

20:00-20:30 uur: De snellere zwemmers

Hoeveel meter zwemmen?

  • 250m voor kinderen tot en met 8 jaar (maar meer mag natuurlijk ook)
  • 500m voor iedereen van 9 jaar en ouder
Univé zorgt komende zomer voor gratis zonnebrandcrème in Zwembad de Hoge Vier.
16 juni 2021

Univé zorgt komende zomer voor gratis zonnebrandcrème in Zwembad de Hoge Vier.
Tot dusver bracht de coöperatie al zonnebranddispensers aan bij twaalf lokale openluchtzwembaden.

‘Begin mei hebben veel openluchtzwembaden hun deuren weer geopend,’ legt Ron Bavelaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé, uit.
‘Met onze dispensers willen we ervoor zorgen dat zwemmers en zonaanbidders goed beschermd van de zon kunnen genieten deze zomer.’

‘Meest voorkomende kanker’

In de aanloop naar het zomerseizoen riep de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland (SHN) eerder zonaanbidders al op zichzelf en in het bijzonder kinderen te beschermen tegen uv-straling. Volgens de dermatologen verdubbelt een verbrande huid op jonge leeftijd de kans om later huidkanker te krijgen. Huidkanker is volgens de deskundigen de meeste voorkomende vorm van kanker; meer dan de helft van alle nieuwe kankerpatiënten in Nederland heeft huidkanker.

Schaduwplekken en gratis zonnebrandverstrekking

Het Nationaal Actieplan Huidkanker, dat het SHN heeft opgesteld om het aantal huidkankergevallen terug te dringen, vermeldt de wens van de huidexperts om van ‘het voorkomen van zonschade eenzelfde geaccepteerde routine als tandenpoetsen’ te maken. Het pleidooi van de stuurgroep voor meer schaduwplekken en gratis zonnebrandverstrekking op drukbezochte open ruimtes wordt gedeeld door Univé. De coöperatie verstrekt op lokaal niveau al twee jaar gratis zonnebrandverstrekking bij zwembaden en zal dit aantal komende zomer uitbreiden naar minstens vijftig locaties. ‘Als coöperatie streven we ernaar onze leden te helpen bij het voorkomen van risico’s en beperken van gevolgen, zeker ook op het gebied van gezondheid,’ legt Univé-bestuursvoorzitter Ron Bavelaar de keuze voor de kosteloze plaatsing van zonnebranddispensers uit. ‘Vanuit die gedachte willen we mensen voldoende gelegenheid geven zich tegen schadelijke gevolgen van blootstelling aan de zon.’

‘Geen gewoongoed zoals desinfectiemiddelen’

‘Het begint natuurlijk bij bewustwording van het gevaar van overmatige blootstelling aan de zon en het belang van goed en regelmatig smeren,’ aldus Bavelaar uit. ‘Maar terwijl we overal wel desinfectievoorzieningen installeren, is het eigenlijk vreemd dat gratis toegang tot beschermingsmiddelen om het risico op huidkanker te verkleinen nog geen gewoongoed is.’

Uitbreiden verstrekking

Om die reden wil Univé de gratis verstrekking van zonnebrandcrème, waarmee zij twee jaar geleden in samenspraak met Stichting KWF Kankerbestrijding is gestart, uitbreiden en jaarlijks steeds meer zwembaden hiermee voorzien. Met bijna 700 openluchtzwembaden in Nederland weet Bavelaar dat hier nog een wereld te winnen is. ‘We hopen dat meer organisaties zich willen verbinden aan dit initiatief en het aantal dispensers in Nederlandse zwembaden zich als een olievlek verspreidt’, aldus de bestuurder. ‘Zonnebrandolie uiteraard.’