Vanaf 19 mei weer kindermiddagen en jeugdmiddagen

By 12 mei 2021 mei 15th, 2021 Actueel nieuws

Vanaf volgende week woensdag zijn er weer kinder- en jeugdmiddagen in het zwembad.

Vanuit de veiligheidsregio is er al toestemming:

“Zwembaden mogen als sportaccommodatie geopend zijn. Alleen wel enkel voor dit doel. Wat onder sporten wordt verstaan is voor uitleg vatbaar. De Veiligheidsregio Groningen, die Groninger gemeenten adviseert, beschouwt actief bezig zijn in het zwemwater als een sportactiviteit, waardoor de regels van buitensporten van toepassing zijn. Dit kan individueel of met een (kleine) groep. Omdat het zwembad alleen geopend mag zijn voor sportieve activiteiten, moet de nadruk van het gebruik door bezoekers liggen op activiteiten in het zwemwater. Er kunnen wel korte pauzes gehouden worden om buiten het bad even uit te rusten, maar langere tijd buiten het bad verblijven is geen sportactiviteit. Een uitzondering geldt hierbij voor de ouders van jongere kinderen die noodzakelijkerwijs meekomen om toezicht te houden. “