Vragen? Bel 0595 44 1965          |          Wierdaweg 2B, Winsum

WINSUM – Het zwemseizoen van zwembad De Hoge Vier is vanmorgen officieel geopend.

Voor deze gelegenheid hadden politieke kopstukken uit de gemeente zich om 07.00 uur gemeld voor een frisse duik.

De wethouders Blok en Westerink, de raadsleden Nannet Gijzen en Dennis Knoops (ChristenUnie) en Harrie Jonkman (VVD) trotseerden tijdstip en koud water om het bestuur van de Stichting, personeel en vrijwilligers te bedanken voor het klaarmaken van het zwembad, dat er prachtig bij ligt.

VVD- er Jonkman had 20 jaar niet gezwommen en kon desgevraagd niet geheel ontkennen dat hij door enige druk van zijn vrouw Jannie de frisse duik nam. Mevrouw Jonkman zit sinds kort in het bestuur van de Stichting.

https://photos.app.goo.gl/dcUfA8wm69PTLR2r7″ rel=”noopener” target=”_blank”>klik hier voor de foto’s

Raadsleden Molenhuis en De Vink waren wel aanwezig, maar lieten het plonzen aan hun collega’s over.Vlak na de oproep aan de lokale politici om zich gereed te maken voor de eerste duik, doken een aantal dames die iedere morgen baantjes trekken, aan de andere kant van het ‘diepe’ in het water. De reden was even logisch als redelijk. De eerste mevrouw die te water ging: ‘Ik ga iedere morgen als eerste in het water, dus vandaag ook!”

Terwijl de baantjestrekkers het bad verder in beslag namen, zochten de Bekende Winsumers, met uitzondering van wethouder Harmannus Blok, de warme koffie met krentenbollen op. Er waren veel lovende woorden voor het bestuur, het personeel en de vrijwilligers.

Wethouder Blok voegde zich later bij het gezelschap, hij had nog een fotosessie gedaan  met Derk Bosscher van RTV Noord er op zitten. Waarschijnlijk heeft wethouder Harmannus de rest van de dag spierpijn, want een kwartier je buikspieren aantrekken is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Langs het kinderbad een alleraardigst plaatje, een ontbijttafel met daaraan moeder en twee zonen Micha en Levi.

“We wilden zo graag zwemmen. We hebben in onze zwemkleding geslapen om op tijd in het water te kunnen. Nu eerst tijd voor een lekker ontbijtje en dan straks weer heerlijk zwemmen en spelen.”